Doorzoek de website

Project greenhouse

project greenhouse







Glastuinbouw

Glastuinbouw







Led Spectra Unit special lll

Led Spectra Unit special lll

LED Spectra Unit special ll

LED Spectra Unit Special II

LFG spectrabox pro II

LFG spectrabox pro II

LED Spectra Unit special

LED Spectra Unit special

LED Spectra Unit classic

LED Spectra Unit classic

LED Spectra Unit power

LED Spectra Unit power

LFG spectrabox pro

LFG spectrabox the original

Info

Oprichting;

In 2008 is de Nederlandse onderneming Dutch Green growlights gespecialiseerd in led kweeklampen opgericht. Dutch Green growlights verkoopt via geselecteerde verkooppunten de merken LED Spectra Unit en LFG spectrabox en is gevestigd in het toepasselijke prestigieuze energiezuinige label A complex te Leeuwarden.


LFG spectrabox;

Eind 2007 is het unieke led spectrum ontwikkeld van de LFG spectrabox. Dit in samenwerking met de kennis uit de Nederlandse glastuinbouw met als uitgangspunt is om de traditionele kweeklampen te vervangen door energiezuinige led kweeklampen. De traditionele HPS kweeklampen produceren naast de kleuren die een plant nodig heeft om haar processen van groei tot bloei te volbrengen kleuren die een plant niet gebruikt. Het produceren van deze kleuren kost onnodige energie. Met led kunnen we exact die kleuren produceren die een plant nodig heeft voor haar processen. Het spectrum van de eerste LFG spectrabox bestaat uit 8 verschillende kleuren dat in 2008 zorgde voor een ongekend groei en bloeiresultaat met led.


LED Spectra Unit;

Begin 2009 introduceerden wij de LED Spectra Unit type classic. Deze led kweeklamp is ontwikkeld voor de professionele kweker. Het unieke led spectrum bevat eigen exclusief ontwikkelde kleuren voor de stimulatie van plant processen voor de groei en bloei. Na de classic hebben we de special serie ontwikkeld. Deze heeft het unieke spectrum maar met een bloeispectrum van 2 watt per led. Dit resulteerde in een verbeterde vrucht opbrengst. De LED Spectra Unit is een wereldwijd een succes.


Plant proces stuurlicht;

De ontwikkeling van de LED Spectra Unit heeft ervoor gezorgd dat we met het stuurlicht plantprocessen individueel kunnen aansturen of ondersteunen. De DS04 is het eerste stuurlicht welke het maanlicht nabootst zoals in de natuur waarbij plantprocessen worden gestimuleerd zonder het bloeiproces negatief te beïnvloeden.


Plantenvoeding;

Dutch Green growlights heeft als eerste ter wereld een plantenvoeding ontwikkeld voor het kweken onder led. Hierdoor is het mogelijk om op eenvoudige wijze sierplanten te voeden om het beste resultaat te krijgen. Bij het kweken onder led gebruikt een plant minder water maar gebruikt meer voedingsstoffen dan onder traditionele kweekverlichting.


Certificering;

Naast de CE en RohC certificering zijn de merken LFG spectrabox en LED Spectra Unit in alle Europese landen als led kweeklamp geregistreerd met een uniek registratienummer. Hierdoor bent u verzekerd van de aanschaf van het originele kwaliteit product.


Distributie;

In 2008 werd de LFG spectrabox gedistribueerd door een locale handelsonderneming, Kweekotheek uit Leeuwarden. Eind 2008 heeft Dutch Green growlights deze samenwerking beëindigd en hebben we gekozen voor een nationale en internationale verkoop via geselecteerde verkooppunten voor uitsluitend de originele merk producten LFG spectrabox en LED Spectra Unit.




Belangrijk : klik hier voor een waarschuwing m.b.t. gebruik van LED in combinatie met HPS / sodium lampen.

 

LUMEN

 

Dutch green growlights word vaak benaderd met de vraag hoeveel lumen de LED Spectra Unit afgeeft. Dit is afhankelijk van de toegepaste led en van de uitvoering van de Led Spectra Unit. Veel mensen denken dat veel lumen een goed resultaat geven. Dit is onjuist. Een geheel wit spectrum met maximale lumen zal toch een slechter resultaat geven dan minder lumen met een kleurlijk spectrum. Het kleuren spectrum van de kweeklamp zorgt voor het resultaat. In de traditionele High Pressure Sodium (HPS) kweeklamp is het aantal geproduceerde lumen van belang. Dit omdat deze kweekverlichting ook kleuren uitstraalt die een plant niet tot zich neemt om processen op te starten of te voltooien.

De LED Spectra Unit heeft alleen die kleuren in haar spectrum die de plant nodig heeft voor haar processen om te ontkiemen, groeien en bloeien. Bij de LED Spectra plant proces spot is het mogelijk deze processen afzonderlijk te stimuleren. Natuurlijk is de kracht van het licht van belang. Dit elektronisch licht die wij toepassen bij de Led Spectra Unit classic is 1 watt per led. Bij de Led Spectra Unit special is het bloei spectrum opgewaardeerd met extra kleuren en tot 3 watt per led. De LED Spectra Unit power heeft een geheel spectrum van 2 watt led.

Indien u toch graag het aantal lumen per lamp wilt berekenen dan kunt u afhankelijk van de toegepaste led uitgaan van tussen de 85 en 115 lumen per watt.

 

MICROMOL

 

ųmol/s-1/m-2

Dit is de eenheid micromoll per seconde per vierkante meter die aangeeft hoeveel lichtdeeltjes per seconde op een vierkante meter neerkomen.
PAR-licht
Het voor de mens zichtbare licht wordt maar gedeeltelijk gebruikt door een plant. Licht bestaat namelijk uit een aantal verschillende golflengtes. Iedere golflengte bevat een ander type licht. Zo is er bijvoorbeeld globale straling (zonlicht), infrarode straling, ultraviolet straling en fotosynthese straling. Elk type straling heeft een ander effect op het gewas. De verschillende typen straling worden aangeven in de eenheid Nanometer. Hieronder het bereik van de verschillende soorten straling.

 

globale straling 300 – 3000 Nm
Infrarode straling 700 – 3000 Nm
Fotosynthese straling 400 – 700 Nm
Ultraviolet straling 300 – 400 Nm

 

De PAR-sensor meet alleen het fotosynthese licht (PAR=Photosynthetically Active Radiation). Dit licht neemt de plant op en wordt omgezet in energie voor het fotosynthese proces. De eenheid die hierbij hoort is ųmol/s-1/m-2 (micromoll per seconde per vierkante meter) en geeft aan hoeveel lichtdeeltjes per seconde op een vierkante meter neerkomen. De Phillips Son T greenpower produceert 2.20 ųmol/s-1/m-2. De gemiddelde ųmol/s-1/m-2 van de LED Spectra Unit special= 1.84. De Traditionele HPS kweeklamp produceert ook kleuren die de plant niet tot zich neemt, dit in tegenstelling tot de Led Spectra Unit special die alleen het unieke kleurenspectrum bevat die de plant nodig heeft voor haar processen.

 

Een vergelijk in ųmol/s-1/m-2 geeft daarom een vertekend beeld. Onderstaand voorbeeld geeft aan dat uitgedrukt in ųmol/s-1/m-2 de groeiled een hoger resultaat geeft dan een bloeiled, dit terwijl de bloeiled een zeer belangrijke factor is in het led spectrum

 

90 watt groei led
1 standaard blauwe led / groei (350mA) > gebruikt tussen de 3.2 – 3.8 volt.
Het wattage berekenen we als volgt; 0.35 x 3.2 volt = 1.12 watt per led.
90 watt led met uitsluitend 350mA = 90 led x 1.12 watt = 100.8 watt output
x 1.84 ųmol/s-1/m-2 = totaal 185.47 ųmol/s-1/m-2

 

90 watt bloei led
1 standaard rode led / bloei (330mA) > gebruikt tussen de 2.2 – 2.4 volt.
Het wattage berekenen we als volgt; 0.33 x 2.2 volt = 0.729 watt per led
090 watt led met uitsluitend 330mA = 90 led x 0.729 watt = 65.61 watt output
X 1.84 ųmol/s-1/m-2 = totaal 120.72 ųmol/s-1/m-2

 

SAMENGEVAT

Het vergelijken van lumens en ųmol/s-1/m-2 van een traditionele HPS kweeklamp met een led kweeklamp geeft een vertekend beeld. Het vergelijken van led kweeklampen geeft volgens bovenstaande berekening wel aan of er meer groei dan bloei led zijn toegepast.
Indien de ųmol/s-1/m-2 hoger is per vergelijkbaar wattage dan kan men er vanuit gaan dat hier meer groeiled zijn toegepast.